Page content

Gezond eten

Gezond eten, steeds meer hoor je rondom je heen mensen aangeven dat ze gezonder zijn gaan eten. Ook in de media is veel aandacht voor gezond eten natuurlijk ook lekker eten. In veel programma’s zit een recepten of kook item. Het aantal kookprogramma’s is aanzienlijk toegenomen ten opzichte van een aantal jaar geleden. Dus aan ideeën en inspiratie geen gebrek. Maar hoe weet je nu wat echt gezond is waar je je lekker bij voelt.

een aantal vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden zijn

  • Wat is gezonde voeding? Wil ik hierin ook meegaan met duurzaam? Of wil ik ook een beter leven voor dieren? In hoeverre mag mijn gezonde voeding bewerkt zijn? Denk aan toevoegingen in voedingsmiddelen of bewerkingen op glans voor bijvoorbeeld fruit.
  • Waarom wil ik gezonde voeding eten? Is dit vanuit een wens om af te vallen?  Of om meer energie te krijgen. Of om beter in je vel te zitten.
  • Wat wil ik dan eten aan gezonde voeding?  Volg ik de schijf van 5 of ga ik echt voor een andere manier van eten zoals bijvoorbeeld Paleo. Google maar eens op de verschillende diëten en kijk of er één dieet tussen zit waar je je in kunt vinden.

Hieronder heb ik een aantal mogelijkheden gezet zodat je alvast kunt kennis maken met verschillende diëten.

Ideale ratio qua eiwitten, koolhydraten én vetten.

Met FitChef hoef jij je nóóit meer druk te maken over de vraag wat is gezond en wat niet. De recepten zijn met zorg samengesteld en bevatten de ideale ratio qua eiwitten, koolhydraten én vetten.

De recepten zijn betaalbaar, simpel én snel te bereiden, maar zijn bovenal ook enorm smakelijk! Je zult niet of nauwelijks het gevoel hebben dat je aan het ‘diëten’ bent. Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Paleo is gebaseerd op het eten en drinken van onze voorouders.

Met de Paleo levensstijl ga je een stuk gezonder eten en je laat je lichaam wennen aan deze levensstijl, hierdoor zijn de gevolgen structureel. Je voelt je lekkerder, je bent energieker en je verliest ook nog eens gewicht. Nog meer voordelen dan bij een gewoon dieet dus! En dat allemaal met een kleine verandering in je levensstijl en voedingspatroon. Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Het mentale dieet plan.

Het mentale dieetplan is een stap verder in het gezonde eten is het mentale dieetplan. Hier zit de combinatie van gezond eten en beweging. Hierdoor heb je minder last van het jojo effect en blijf je langer op je juiste gewicht. Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Hierbij heb je meerdere mogelijkheden kunnen inzien om te starten met gezonde voeding. Hoop dat je ideeën en inspiratie hebt kunnen opdoen om voor jou de juiste beslissing te nemen. Kies één van de programma’s en je kunt vanavond al beginnen met gezond eten.

Heel veel succes!!

Klik gerust eens door onze categorieën heen: